Velkommen til DR-Museums hjemmeside

Det ældste TV-kamera

Forord

DR-Museet havde i anledning af TV's 60 års jubilæum lavet er udstilling i DR-Byen's garageområde af ældre teknisk udstyr og effekter fra TV's barndom. Udstillingen blev stående til Kulturnatten d. 14. oktober. Det blev en stor publikumssucces.
Se billederne fra denne aften  Her 

   

Denne hjemmeside var oprindelig tænkt til information for foreningens egne medlemmer. Men vi er blevet opfordret til at gøre den tilgængelig og meningsfyldt også for andre der kan være interesserede i, hvad vi beskæftiger os med i DR Museum.

DR museum er på nuværende tidspunkt ikke et egentligt museum med udstillinger i egne lokaler. Men vi håber, at det bliver sådan på kortere eller længere sigt, når udstillingsfaciliteter viser sig.

Indtil nu gælder det for foreningen at sikre at de effekter vi råder over, teknisk udstyr, fotografier, dokumenter og andre museumsværdige effekter fra Danmarks Radios tilblivelse i 1925, bliver registreret. Registreringen omfatter katalogisering, indskrivning i en database og beskrevet så det senere er muligt at lave udstillinger med relevante beskrivelser og fortællinger om det udstillede.

På de følgende sider kan du bl.a. læse om: 
                            -       Foreningen og dens vedtægter

-          Bestyrelsen, der også er forretningsudvalg for Museet

-          Hvad vi er i gang med

-          Hvor vi er

-          Efterlysninger, foto af ukendt materiale, udstyr

-          Udstillinger og arrangementer

-          Museets elektroniske database

-          Hvordan henvender du dig   

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Jens Olesen | Svar 01.11.2010 09.52

Opdagede til min glæde linket til Jeres hjemmeside på Inline her til morgen. Kan jeg blive medlem af foreningen?.. og hvordan? På Genhør! Jens Olesen

Ronald Skovdal | Svar 24.08.2010 11.15

Kære Venner det er meget flot.
Jeg har en efterlysning, som gammel medarbejder fra radiohuset, har jeg efterlyst vores Valdemar Poulsen & Gunnar NU statuetter ?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.06 | 22:53

Kære Karina
Vi kender udmærket kanvastaskerne, i mange forskellige afskygninger, men historien om den, nej ikke umiddelbart. Vi har sat en "eftersøgning" i gang

...
02.06 | 14:11

.. Vi ved at man bruger den på TV2 og måske også i andre produktionsmiljøer.

Men kan en af Jer være mere konkrete, vil vi blive taknemmelige

på forhånd tak

...
02.06 | 14:10

... at den engang i 70’erne blev designet til transport af Nagra båndoptagere og andet udstyr, som alle journalister dengang slæbte med sig

...
02.06 | 14:09

Hej
Her i DR researchen er vi blevet spurgt om vi kender til historien bag DR’s kanvastaske. Hvornår og til hvilken brug blev den skabt.
Vores eget bud er...

...
Du kan lide denne side