NYHEDER

Den 2. oktober i år fyldte Fjernsynet 70 år i Danmarks Radio/DR. Det fejrer vi ved at vise vor udstilling i DR byen frem på Kulturnatten den 15. oktober.(vælg selv at åbne
i nyt vindue eller faneblad. ..  da denne web-editor er lidt for tung at danse med  :o( )


https://www.dr.dk/om-dr/kulturnatten/dansk-fjernsyn-fylder-70-aar-kom-og-bliv-lidt-klogere-paa-historien

Foreningen har modtaget et spørgsmål om man virkelig klippede i videobåndene, i TV’s barndom. Ja, det gjorde man, og
Fra vor egen lille verden:

Så er vi i gang igen, Corona restriktionerne er ophævet, arbejdsgruppen mødes igen hver onsdag. Det var et glædeligt gensyn. Nu fortsætter vi så arbejdet med udpakning, med at klargøre rummene så vi kan finde rundt – og ikke gå i vejen for hinanden. I rum 1 er servicepladsen etableret – den ser helt hjemlig, ud med det rod der hører til på en sådan plads, i rum 2 arbejder vi hårdt på radiostudiet, det franske studie, og vi er begyndt på TV-studiet. Rum 3 er stadig kaos, hold op hvor fylder klippeborde og gamle lydpulte meget – her savner vi de gode kælderrum, vi rådede over i TV-byen.

Men – vi er i gang.

Bestyrelsen  -september 2021

Henning Werner har i Corona-tiden skrevet på sine erindringer, og her er lidt om de første dages ansættelse:

Den 9. september 1959 kom der så et brev fra Statsradiofonien om at jeg var ansat som honorarlønnet mekaniker under Danmarks Radios tekniske afdeling med tjeneste ved fjernsynsudsendelserne fra den 1. oktober 1959 at regne. Nu var man begyndt at skrive ”Danmarks Radio”.
  Efter at have været i Smedeforbundet og melde mig ind, mødte jeg på Brummersteds kontor 1. oktober sammen med ni andre teknikere og her blev vi så fordelt, nogle skulle være lydteknikere, nogle CCU, nogle på installation og to som OB kameramænd, hvoraf jeg var den ene og lykkelig var jeg. Det var lige hvad jeg ønskede mig. Vi havde kun en OB vogn på det tidspunkt, men en ny var bestilt i Tyskland.  
Der var ikke noget der hed ugelange kurser for at blive sat ind den nye teknik. Det var selvstudium. Det var et krav at man selv skulle kunne reparere sit udstyr. Man kunne bare dykke ned i den stabel af manualer og diagrammer der lå i OB vognen. Her kom min radartekniske uddannelse mig til gode for jeg kendte stort set alle kredsløbene  fra radarudstyret, det gjaldt f. eks. videoteknik, servoteknik, synkroniseringsteknik o.s.v. Det eneste jeg skulle sætte mig ind i var kredsløbene omkring kamerarøret.
  Jeg fik hurtigt min ilddåb som kameramand idet Folketinget åbnede få dage efter min ansættelse. Selve åbningen om tirsdagen overværede jeg inde i OB vognen, hvor jeg i øvrigt blev fotograferet til et dagblad, som fortalte om de nye teknikere der var ansat. Den 21. og 22. var der åbningsdebat og der gik jeg med kameramand Jan Arents Nielsen op i presselogen hvor han stod med kamera 3. Han tog så debatten indtil frokost og så sagde han at jeg skulle tage kameraet om eftermiddagen. Efter frokost overtog jeg så kameraet. Jeg havde lært hvordan man skiftede objektiv og stille focus og så gik det løs. Det blev en meget lang debat for når der er TV på, skulle alle jo på talerstolen så deres vælgere kunne se at de gjorde en indsats. Kamerastativerne havde desværre panoramahoveder der ikke kunne udbalanceres og med de store objektiver vi havde på i Folketinget, var kameraet enormt næsetungt, så min venstre arm var fuldstændig ødelagt da debatten sluttede ved 19 tiden om aftenen.
  Folketinget blev TV dækket på den måde at kamera 1 står på gæstepladserne lige overfor formandsstolen og dækker primært talerstolen, kamera 2 står i diplomatlogen, og dækker regeringen og de medlemmer der sidder under presselogen samt talerstolen, kamera 3 står i presselogen modsat diplomatlogen, og dækker de medlemmer der sidder under diplomatlogen samt talerstolen. Mit største problem var, at når en taler omtalte en person der sad under diplomatlogen, skulle jeg finde vedkommende så produceren kunne klippe mit billede på udsendelse. Jeg kendte imidlertid ikke alle de hoveder der sad derovre, jeg gik ikke så meget op i politik dengang, så jeg kendte kun regeringen og de politiske ordførere. Produceren bar over med mig da det var første gang, men her havde jeg noget at lære inden jeg næste gang skulle til Folketinget.   


medlemmer af foreningen får mulighed for at læse de øvrige 34 sider i vores nyhedsmail - så er du ikke allerede medlem kan du læse her hvordan du kan blive det.

(august 2021)

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Nils | Svar 06.09.2020 13:26

ST 5 var oprindeligt et radiostudie, og ja - der er nogle tegninger som jeg vil finde frem, men hvad der findes af foto er mere usikkert, mvh

Palle Hansen | Svar 01.09.2020 20:13

Findes der fotos af/fra studie 5 Radiohuset og evt. en plan over studiet ?

Michael Nielsen | Svar 06.02.2020 11:34

Vi er nogle gl. teknikkere, der finder det uheldigt, at denne side, der før har fungeret godt, er gået helt i stå for nye indlæg, nyheder, billeder info. osv

Nils Lind Petersen 10.03.2020 08:32

desværre har megen tid gået med flytning af vor samling, men alligevel undskyld for at siden er blevet forsømt, jeg prøver at gøre det bedre, mvh Nils

Gert Michelsen | Svar 24.09.2019 11:26

Hvor er det dejligt at der ENDELIG er sket noget mht til fremtiden for DR Museum! Glæder mig til at se udstillingen på Enigma når man er nået så langt.

Kirsten Rosenkilde | Svar 25.01.2018 14:02

Jeg har en del gamle transisstore og tv som er meget velholdte...bl.a. et tv fra 1960.....håber I vil have det....

Per Tidgen 30.01.2018 20:33

Kære Kirsten Rosenkilde
Tak for din henvendelse, men kontakt i stedet Ringsted Radiomuseum, Sct. Hansgade b34, 41oo Ringsted telf. 57615700
Venlig hilsen

Jens Olesen | Svar 01.11.2010 09:52

Opdagede til min glæde linket til Jeres hjemmeside på Inline her til morgen. Kan jeg blive medlem af foreningen?.. og hvordan? På Genhør! Jens Olesen

Ronald Skovdal | Svar 24.08.2010 11:15

Kære Venner det er meget flot.
Jeg har en efterlysning, som gammel medarbejder fra radiohuset, har jeg efterlyst vores Valdemar Poulsen & Gunnar NU statuetter ?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.07 | 13:33

Det er alletiders at I har lagt den spændende udsendelse om "Bag om Hamlet" ud på nettet! Tusind tak for det!

...
06.01 | 12:40

tak for ros, DR er helt ude af TV byen, og kun de nye filmstudier bruges vist endnu af 'FilmGear'

...
05.01 | 14:22

Hej!
Jeg har netop opdaget denne siden og foreningen. Fantastisk!
Da jeg i dag var forbi Gyngemose Parkvej spekulerede over om studierne stadig er aktive?

...
26.11 | 22:02

hej Kim, vi er lettere underdrejet, og kan mødes 5 personer ad gangen en til to gange pr uge. Der er lidt mere aktivitet på facebook end her, beklager kort svar

...
Du kan lide denne side