NYHEDER

Formanden skriver:
   Så har vi haft nogle måneder uden hverken Corona eller andre forhindringer for vores arbejde. Det har betydet, at arbejdet i de 3 kælderrum skrider frem – men udpakning og registrering, ja der er mange timers arbejde endnu.
Der har dog været andre begivenheder vær at nævne – ja, vi kan dårligt få armene ned.
  Den 5. oktober var der ”officiel” indvielse af ”DRs tekniske samling” som der stod i indbydelsen. Det var DR og Enigma der indbød. Der har tidligere været planer for denne velkomst til DR-byen, men alt har været i vejen.
Jeg tror vi kan kalde det en accept af, at vi eksisterer, at vi er der, og at vi fungerer.
Der kom smukke ord fra kulturdirektøren Henrik Bo Nielsen og fra ENIGMAs direktør Jane Sandberg. - det var næsten så vi rødmede. Det blev et par fine timer i kælderen.
   En nu næsten tradition – Kulturnatten – der var vi også med. Ikke så mange gæster som forrige år, men igen succes. Flemming Petersens klippebordsshow Erlings Nagra legestue og Nils genstart af et af de gamle tekstanlæg trak de fleste gæster. Kulturnatten skal nok gentænkes fra vor side – vi er nok noget kedelige sammen-lignet med den fest, farver skæg og ballade andre i DR-byen kunne præstere.
  Poul Fuglsang
oktober 2022

Se levende billeder fra arrangementet
https://vimeo.com/channels/drmuseum
Henning Engelbak har skrevet om sin tid i DR, her er et lille uddrag om den første arbejdsdag i Radiohuset:

...Betænkeligheder havde jeg selv i høj grad, da jeg 20 år gammel stod nede på Rosenørns Allé ved Radiohuset og tænkte: "Tak skal du ha', skal du virkelig ind i det marmorpalads og arbejde." Lige der havde jeg mest lyst til at stikke halen mellem benene og luske a'.
  Jeg havde et godt job som havnearbejder i min fars sjak i frihavnen, et job som han havde sørget for et par dage efter min soldatertid var slut, ligesom han, et par dage efter min skoletid var slut, havde sørget for en læreplads til mig. Et stykke arbejde måtte man ha'. Uden et stykke arbejde og så hænge på gadehjørnerne, jamen så var man fortabt! "Du milde, hvilke problemer vores forældre havde dengang!"
  Nå, men tilbage til september 1964 klokken 8.00 om morgenen ved Radiohusets indgang - og med farmands evindelige "har man sagt A, må man også sige B" ja så tog mig sammen og gik ind i forhallen. Her blev jeg mødt med et mylder af mennesker med violinkasser og alverdens musikinstrumenter, uniformerede piccoloer og en hovedvagt med et højtlydende "JAAA?" Jo, jeg hedder Henning og skal tale med overregissør Conrad Eugene i Studie A. "De kan tage plads derhenne, så skal jeg sørge for, at De bliver hentet."
  Jeg blev hentet, kan I tro, op til 4. sal i en glaselevator, med top og bund og sider af glas. Aldrig havde jeg oplevet noget lignende. "Gid vennerne kunne se mig nu." Studie A lå på 4. sal, og efter en kort rundvisning af overregissøren fik jeg besked på at gå ned i kantinen på 2. sal og få mig noget morgenmad. Her sad jeg så nærmest alene i en kæmpe kantine og kikkede på et meget stort maleri på endevæggen . Det forestillede et havnemiljø ved fyraften, havnearbejdere der går fra borde og i forgrunden koner og kærester med barnevogne der tager imod.
  Pludselig var billedet væk, og jeg kikkede lige ind i maven på et kæmpe brød af en radiofonitekniker med sin morgenbakke. Nå, tænkte jeg, det er nok ‘en der skal sætte mig ind i jobbet. DET VAR DET IKKE!
Nu har jeg gudskelov en medfødt evne til at komme ud af livstruende situationer ret hurtigt, så jeg forsøgte mig forsigtig med et "Undskyld, sidder jeg på Deres plads?" Og efter et stift nik, kan det nok være at kandidaten forhalede. Og da billedet af havnemiljøet igen kom til syne, tænkte jeg, lad mig komme tilbage til havnen. Det her er sgu’ for løjerligt. Nu havde jeg imidlertid besluttet mig for at fuldføre de 3 måneders prøvetid - man er jo godt opdraget - og jeg kom da også godt i gang. Jobbet som studiemedhjælper bestod i at gå lidt til hånde og så holde kamerakabler fri af gulvet, når kameraet kørte rundt. Altså samle kablet op om morgenen og slippe det igen til fyraften.
...

Medlemmer af foreningen har mulighed for at læse resten af Hennings beretning i vores nyhedsmail  - så er du ikke allerede medlem kan du læse her hvordan du kan blive det.

(august 2022)

Foreningen har modtaget et spørgsmål om man virkelig klippede i videobåndene, i TV’s barndom. Ja, det gjorde man, klik på link :
  her følger en beskrivelse af hvordan

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Ulrik | Svar 29.11.2022 10:15

Til DR Museum
Jeg lægger lige en føler ud.. Jeg købte 2 stk Digi-beta maskiner i efteråret gennem DR Museum. Den ene, (Recorderen) DVW-500P som jeg vil have gang i, kan jeg ikke lave, da et printkort er ødelagt pga. flere Lyttere, er lækket så meget, at d

Palle Schantz Lauridsen | Svar 25.08.2022 17:48

I 1961 introducerede FONA en række tv-apparater under navnet FONAVISION. Er der mon nogen her, der ved, hvem der producerede dem - og hvor?

Palle Schantz Lauridsen 29.08.2022 21:30

1000 tak. Så én dansk og to engelske. Og Ruhe var ikke blandt de store danske der i slutningen af 1961. Mange tak.

Nils 29.08.2022 20:51

Erik fortsætter:   Konceptet blev aldrig populært hos Fonas sælgere og serviceteknikere p.g.a den ringe kvalitet. mvh DR Museum

Nils 29.08.2022 20:50

Erik Rhode har svaret: Der var 3 forskellige leverandører til Fonavision. En 17” s/h fra Ruhe fabrikken, THORN/Ferguson UK. og RANK UK. (Rank Arena F3-model).

Palle Schantz Lauridsen 28.08.2022 17:49

Det skulle være, hvis nogen havde er fonavision stående og kunne se, om der stod made in … På forhånd tak.

DR Museum 28.08.2022 17:07

ok, jeg tager det spørgsmål videre i foreningen, selv om jeg tvivler på der er nogen der ved mere om det end Bjarne Dahlin. mvh Nils

Palle 28.08.2022 07:14

Tak.Men Bjarne var den første, jeg spurgte

Nils 27.08.2022 11:10

Ringsted Radiomuseum er nok dem der bedst kan hjælpe dig med flere oplysninger, de vist nogle. mvh DR museum

Rasmus Dahl-Sørensen | Svar 25.08.2022 17:44

Hej ! Tak for svar! Skulle nogen have købt noget og gerne vil af med det igen, så skriv gerne her. Mange gode hilsener, Rasmus

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.11 | 10:15

Til DR Museum
Jeg lægger lige en føler ud.. Jeg købte 2 stk Digi-beta maskiner i efteråret gennem DR Museum. Den ene, (Recorderen) DVW-500P som jeg vil have gang i, kan jeg ikke lave, da et printkort er ødelagt pga. flere Lyttere, er lækket så meget, at d

...
23.09 | 17:21

tak for henvendelsen, beklager ikke at kunne hjælpe, vi har henvendt os til den vi håbede kunne hjælpe, men med negativt resultat. mvh DR museum

...
13.09 | 16:03

Jeg håber I kan hjælpe. Da jeg har købt en ældre NP 2112.2.i mikser,har tilhørt DR. der var dog ingen strømforsyning med. Har I manual eller bedre en forsyning?

...
29.08 | 21:30

1000 tak. Så én dansk og to engelske. Og Ruhe var ikke blandt de store danske der i slutningen af 1961. Mange tak.

...
Du kan lide denne side