Foreningen

Generalforsamling 2020

Det har ikke været muligt  at holde generalforsamling i 2020, men her
er beretningen for 2019, som den var forberedt til generalforsamlingen d. 11 marts 2020.

Året 2019 og foreningens arbejde kan beskrives med kun et enkelt ord – FLYTNING.
  I 2017 flyttede vi, i 2018 flyttede vi og med starten af 2019 stod så samlingen under studie 2 og 4, og vi vidste at en ny – og den forhåbentlige sidste flytning stod for. Vi havde set de 4 lokaler DR havde udpeget i DR-byen – 3 rum til samlingen, 1 rum til kontor og bibliotek, men de var ikke ryddet af de tidligere brugere. Det burde jo være en lille let sag for DR at gøre rummene klar, men ak, sådan blev det ikke. Første deadline var ultimo juni, men datoen blev rykket, rykket og rykket, rummene var stadig ikke ryddet, så først meget sent på året – vi taler november/december - kunne vi komme til. Først på kontoret, EDB udstyr og vores bibliotek, og med lidt god vilje - og det har vi meget af - også som møderum. De 3 lokaler i kælderen under segment 3, hvor der skulle opstilles og ændres på reoler, var først klar i løbet af årets sidste måneder. Her skal bemærkes, at DR var rimelig lydhøre overfor vore ønsker om reoler, og vi fik stort set opfyldt disse ønsker.

  1. januar 2019 var dagen hvor samarbejdsaftalen mellem ENIGMA og DR trådte i kraft. En af de opgaver ENIGMA stod for var den fysiske flytning af samlingen. Vor faste kontakt (og arbejdskraft) fra ENIGMA er Arne og Eva. De har begge udført et kæmpearbejde i forbindelse med flytningen. De har i samarbejde med foreningen pakket kasser og paller. Selvom vi i foreningen hver gang vi har flyttet rundt på samlingen har kasseret effekter, og selvom denne sidste flytning også betød nogen kassation, ja så er arbejdet med at nedpakke 750 kvadratmeter samling, der skal puttes ind på 350 kvadratmeter, ikke nogen lille sag. Arne og Eva har pakket og registreret et utal af flyttekasser og paller, indpakket med boblefolie og plast alle de store enheder. Det er et imponerende arbejde, som vi selv ville have haft svært ved. En stor tak til Arne og Eva. Nu står samlingen i DR-byen, et stort arbejde med at pakke ud, placere og registrere forestår. Lige nu er alt kaos i de 3 kælderrum, alt kan nu kun blive bedre. Vi har sagt et vemodigt farvel til TV-byen. Det var svært, når mange af os har arbejdet der siden 1963. Vi håber inderligt at studieblokken bliver reddet fra nedrivning - det er som vi ser det et stykke kulturhistorie. Skurvogn og toiletvogn er fjernet, samlingen er flyttet, TV-byen er ikke DR mere. Det skal nævnes, at ENIGMA har udstillet enkelte effekter fra samlingen – f.eks. ”Vacuum”(støvsuger-) kameraet fra et tidligere folketingsvalg, en Studer A80 (som der måtte særlig kursus til for at de kunne lade maskinen korrekt) og enkelte andre effekter. Vort håb er naturligvis, at vi i løbet af 2020 kan retablere vort serviceværksted, at vi kan opstille det franske studie, at vi kan få vort ”radiostudie” opstillet og at vi kan få liv i vore kameraer. Udadtil har vi stadig mulighed for at udlåne/udleje udstyr fra vore samlinger, Sidst i forbindelse med produktionen af serien om Frederik IX. De burde nok have købt lidt konsulenttimer af os – den fremragende serie havde en række faktuelle fejl, som vi gamle sådan, nå ja, kan grine lidt af.

  Ringsted Radiomuseum er fortsat en værdsat samarbejdspartner. Også i 2019 var vi med omkring deres udstilling ”Sådan lød det i Korsbæk”. Vi var inviteret med til at åbne udstillingen. Udstillingen fortsætter i 2020. og suppleres med udstillingen ”De 5 forbandede år”. Egentlig var vi også inviteret til – i lighed med 2018 – at deltage ved deres årlige loppemarked, men det blev desværre aflyst. Vore venner i Ringsted havde udlejet så meget – bl.a. til ”Badehotellet” og ”De forbandede år” at de var bange for at indtjeningen overskred grænsen for moms og alt det der. Vi har tilsagn om at deltage i 2020 og har allerede parkeret vore ”loppesager” i Ringsted.

  DR seniorklubben inviterede i efteråret til en eftermiddag, hvor vi fortalte om vore aktiviteter. Der var et stort fremmøde og mange spørgsmål. Det var spændende og meget opløftende at opleve, hvor stor interesse der er hos tidligere ansatte for DR-Museum. En del af arbejdsgruppen besøgte i eftersommeren ”Sendestation Kalundborg”. Formålet var dels at se stationen, dels at undersøge om der var mulighed for – i samarbejde med ENIGMA - at etablere udstilling af nogle af vore effekter. Vi blev flot modtaget af stationslederen, der fortalte om stationens historie, herunder om den spændende tid under besættelsen. Desværre ser det ud til, at DR agter at skille sig af med stationen. Det er vi kede af, det kunne blive et kulturhistorisk projekt som museum, i lighed med museer f.eks. i Tyskland og Sverige.

  Vor kontaktperson i DR er fortsat Poul Holt. Han har nok at kæmpe med i forbindelse med DR´s nedskæringer, men han og Anne Lene er hjælpsomme, og selv om klargøringen af rummene var problematisk, så har vi megen hjælp med alt det praktiske i forbindelse med vor etablering i DR-byen. Vor faste udstilling i DR-byen står fortsat, og det er glædeligt at der ikke har været forsøg på hverken hærværk eller tyveri. I august var der gennemgang af udstillingen sammen med DRrundvisere. Håbet er, at udstillingen bliver en mere integreret del af rundvisningerne. I den forbindelse er det lavet sådan, at rundvisere der har viden om brug af f.eks. klippeborde, via en ”hemmelig” kontakt kan vise brugen af udstyret.

  De sidste år har ikke givet os kræfter og mulighed for at ”pleje” vore medlemmer. Det agter vi at ændre på. I bestyrelsen har vi besluttet at udsende nyhedsbreve, og vi vil i 2020 igen prøve at finde mulighed for ar arrangere en udflugt for medlemmerne, det kunne være Kalundborg eller det svenske sendermuseum. Arbejdsgruppen har i 2019 søgt at holde fanen højt. Mødeaktiviteten har været stor, nedpakningen var en stor opgave, men museumsarbejdet har været lig nul. Det kan og skal ikke skjules, at arbejdsgruppen har været ramt indadtil og udadtil af sygdom og svigtende helbred. Når medlemmernes alder tages i betragtning kan det ikke undre, men det viser også et behov for, at nye yngre medlemmer (sådan nogle på 60-65år) kommer til for at deltage i arbejdet. Vi håber på at interessen for og kendskabet til DR-Museum vil vokse. Det er jo kulturarv vi passer på, og alle gode historier og facts skal vi gerne have samlet, inden det er for sent.
 
En stor tak skal lyde til Arne og Eva fra ENIGMA, til Poul Holt og til Museets Arbejdsgruppe for indsatsen for DR-Museumsforening.

Bestyrelsen marts 2020

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.01 | 12:40

tak for ros, DR er helt ude af TV byen, og kun de nye filmstudier bruges vist endnu af 'FilmGear'

...
05.01 | 14:22

Hej!
Jeg har netop opdaget denne siden og foreningen. Fantastisk!
Da jeg i dag var forbi Gyngemose Parkvej spekulerede over om studierne stadig er aktive?

...
26.11 | 22:02

hej Kim, vi er lettere underdrejet, og kan mødes 5 personer ad gangen en til to gange pr uge. Der er lidt mere aktivitet på facebook end her, beklager kort svar

...
26.10 | 18:08

STUDIE 5 (fjernsynsstudie) som jeg forstår det ud fra tegningerne lå studiet i stueplan i Radiohuset ?? Jeg husker The Cliffters i "Nye Navne" i 1961...

...
Du kan lide denne side