Udstillinger i tidens løb

foto: Ditte Koefoed

foto: Ditte Koefoed

Foto: Ditte Koefoed

Tegning: Ole Koefoed

fra venstre: Scenograf Ole Koefoed, kostumekoordinator Henning Thorsen og researchleder Lise Møller Eriksen. Foto: Kirsten Stubbe-Teglkær

De tre arrangører af udstillingen i snak foran et af de TV-kameraer der blev brugt ved optagelse af udsendelsen i 1984

Tegning: Ole Koefoed

Tegning: Ole Koefoed 
Niels Klim besøger biblioteket


I  en periode kunne man se Niels Klim tegninger og kostumer udstillet i DR Byens bibliotek –
Udstillingen er nu nedtaget, men her er lidt om den:

Sære ting hændte i TV-Byen i begyndelsen af 1980'erne. Bedst som man stod og faldt lidt i staver i køen for at betale sin mad i kantinen, viste det sig at, den man stod ved siden af, var et træ. Eller rettere en person klædt ud som træ.

Her i DR Byens bibliotek, var der i et par måneder  en udstilling om tv-serien Niels Klim fra 1984. Her var også de scenografi- og kostumetegninger mv., der dannede grundlag for scenograf Ole Koefoeds arbejde med forestillingen, der blev sendt i tre afsnit.

Ole Koefoed var aktiv i DR’s Museumsforening og havde arrangeret mini udstillingen i samarbejde med researchleder Lise Møller Eriksen og kostumekoordinator Henning Thorsen.

Også det litterære grundlag for forestillingen, Holbergs bog om den norske student Niels Klim, der vender tilbage til sin fødeby Bergen efter studentereksamen, kan man stifte bekendtskab med. Historien følger ham på en udflugt lidt uden for byen, hvor han falder ned i et dybt hul mellem nogle klipper og lander på en planet i Jordens indre kaldet Nazur. Her møder han mange forskellige besynderlige samfund.
 

                                                               

af Kirsten Stubbe-Teglkær (lidt omarbejdet, 2021 nlp)

 

Desværre er der ikke offentlig adgang til DR-Byen og derfor heller ikke til denne specialudstilling.

Den kunne kun beses af DR’s eget personale og så i forbindelse med rundvisningerne i DR-Byen. 
| Svar

Nyeste kommentarer

29.11 | 09:15

Til DR Museum
Jeg lægger lige en føler ud.. Jeg købte 2 stk Digi-beta maskiner i efteråret gennem DR Museum. Den ene, (Recorderen) DVW-500P som jeg vil have gang i, kan jeg ikke lave, da et printkort er ødelagt pga. flere Lyttere, er lækket så meget, at d

23.09 | 15:21

tak for henvendelsen, beklager ikke at kunne hjælpe, vi har henvendt os til den vi håbede kunne hjælpe, men med negativt resultat. mvh DR museum

13.09 | 14:03

Jeg håber I kan hjælpe. Da jeg har købt en ældre NP 2112.2.i mikser,har tilhørt DR. der var dog ingen strømforsyning med. Har I manual eller bedre en forsyning?

29.08 | 19:30

1000 tak. Så én dansk og to engelske. Og Ruhe var ikke blandt de store danske der i slutningen af 1961. Mange tak.