Vi efterlyser

Folmer Bentsen


Vi har tidligere skrevet at vi efterlyste et Billedblad fra 1951, hvor Folmer Bentsen fortalte om det store vægmaleri, han havde lavet til Radiohusets Kantine.

Det er nu fundet, eller rettere sagt, en af vore læsere skrev til os at det var han da i besiddelse af og nu har vi fået det hjem.
Læseren havde desuden 6 andre billedblade med forskellig omtale og billeder fra situationer i Danmarks Radio i1940'erne og 1950'erne.
Dem er vi nu også i besiddelse af.
Tak for det.ARNØ klippebord

DR-Museum søger oplysninger om eksisterende "ARNØ" klippeborde. Museet er også interesseret i fotos og beskrivelser af dette klippebord.
Arnø bordet blev anskaffet af DR i begyndelsen af 1950érne til den nyopstartede TV-afdeling og det var i brug til omkring 1959-60.

Er du i besiddelse af et Arnø klippebord eller foto og beskrivelser eller har du oplysninger der kan hjælpe os videre i vor eftersøgning høre vi gerne fra dig på vor mail: drmuseum@dr.dk    


Efterlysning

Blandt effekter, der findes i magasinerne, er der flere som vi kun har meget få oplysninger om. Effekterne er måske heller ikke intakte, der mangler dele, som vi ikke har kendskab til.

 

Disse effekter vil vi selvfølgelig gerne have så mange oplysninger om som muligt og måske også en beskrivelse af, hvad der eventuelt mangler for at gøre dem komplette.

Måske har vi kun billede af effekter men vil gerne vide hvor et eksemplar findes og eventuelt yderligere oplysninger om selve effekten.

 

På denne side vil vi efterhånden bringe foto af disse, ofte meget spændende effekter, og spørge om yderligere oplysninger.

Kan du hjælpe os, så send en mail til DRMuseum@dr.dk .

Hårtørrer

Hårtørrer eller blev den brugt til at lave permanente krøller med?

Den første efterlysning gælder ikke et teknisk udstyr til produktion af tv- eller radioudsendelse, men har nok alligevel været et nødvendigt redskab i forbindelse med forberedelse til tv-udsendelse.

 

På et skilt på enheden står der at det er en hårtørrer. Den varme tørrende luft er kommet gennem de mange spiralslanger. Men der mangler tilsyneladende en hjelm eller hætte, som skulle dække hovedet/håret på den, der skulle have ordnet håret. Eller har den været anvendt til noget helt andet?

Den samlede højde er ca. 150 cm.

 

Hvordan blev den anvendt og hvordan så hjelmen ud. Er der en speciel historie omkring denne hårtørrer?

Hjælp os, skriv til os på mailadressen: DRMuseum@dr.dk .

Har du yderligere oplysninger over denne hårtørrer er vi meget interesserede. Du kan give dit svar på kontaktsiden.

Voksskæreapparat.

Hvor er den? 


Før båndoptagerens indtog i radioproduktion blev der anvendt voksskæreapparater, ikke at forveksle med laksskæreapparater.
Billedet viser et sådant voksskæreapparat. Vokspladen kunne fra sin start, altså når den var ny, være op til 5 cm tyk. Pickupnålen var monteret på et kraftigt tungt hoved, så nålen kunne trykkes ned i voksen og dermed danne en rille, der var et billed af den modulation, der blev sendt til pickuppen. Modulationen var det program, tale eller musik, der skulle optages til senere afspilning.
Voksen var temmelig blød og vokspladen skulle opbevares i køleskab idet den skårne rille ellers ville flyde sammen, og der ville ikke være noget at afspille. Voksens blødhed betød også at en vokspladen kun kunne afspille ganske få gange før rillen var ødelagt. Når optagelsen ikke skulle anvendes mere, blev det øverste millimetertynde lag med rillen afhøvlet og vokspladen kunne anvendes til ny optagelse.
Det viste eksemplar er fremstillet af firmaet Georg Neumann, der havde hovedsæde i Berlin.
Desværre blev der ikke gemt nogle eksemplarer af disse voksskæreapparater, da de blev udskiftet til fordel for lakskæreapparater og senere båndapparater.
Har du kendskab til hvor et sådan apparat findes, hører vi meget gerne fra dig.  
DRmuseum@dr.dk

Den mørke plade over rillerne (stroposkopskiven) er en frisk voksplade på ca. 5 cm.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

michael jensen | Svar 26.03.2016 21.21

kan i bruge nogle strøm stik som bruges til apparaterne der blev brugt i DR? De er med rød plast, mener de blev kaldt Tuchel.

Per Tidgen 31.03.2016 12.07

Kære Michael
Tak for din henvendelse, men vi har rigeligt af den slags stik, så vi må sige nej tak til dit tilbud.
Med venlig hilsen
Per Tidgen

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.09 | 13:26

ST 5 var oprindeligt et radiostudie, og ja - der er nogle tegninger som jeg vil finde frem, men hvad der findes af foto er mere usikkert, mvh

...
01.09 | 20:13

Findes der fotos af/fra studie 5 Radiohuset og evt. en plan over studiet ?

...
28.05 | 20:55

Der er desværre ikke ofentlig adgang til vor udstilling, men via en rundvisning i DR byen kan du bede om at se udstillingen. mvh Nils

...
27.05 | 09:22

Hej er jeres museeum åben for man kan komme og kigge på jeres udstillinger?
Har I nogen udstillinger for tiden?

...
Du kan lide denne side